Home / Kuriozitete / Misteri i llavës së vullkanit Kawah. Ditën është i kuq, natën bëhet blu

Misteri i llavës së vullkanit Kawah. Ditën është i kuq, natën bëhet blu

Amazing Blue LavaNë Indonezi është një vullkan që derdh llavë të kuqe zjarri ditën dhe llavë ngjyrë blu fluoreshente natën. Një fenomen sa misterioz, aq edhe spektakolar, e ardhur si pasojë e përqendrimit të squfurit të pranishëm, si në brendësi të magmës, ashtu edhe në mjedisin jashtë saj.

Amazing Blue LavaKy zbulim i ri i vullkanit Kawah Ijen, në lindje të ishullit Xhava, është fotografuar nga Martin Rietze, që gjithsesi kujton rrezikshmërinë e madhe.

Amazing Blue Lava“Pasi squfuri i krijuar arrin në sipërfaqe përmes gropave vullkanike, lëshon një gaz vdekjeprurës për njeriun”, – thotë fotografi.

Amazing Blue Lava

Leave a Reply

%d bloggers like this: