Home / Rajoni / Maqedonia / Në Maqedoni priten pasoja të rënda mbi ekonominë

Në Maqedoni priten pasoja të rënda mbi ekonominë

Ngjarja që ndodhi në Kumanovë dhe kriza politika që ka përfshirë Maqedoninë ka nisur të jap efektet e para negative.

Në Strugë dhe Ohër, turistët kanë nisur të anulojnë rezervimet që kishin bërë në hotelet e këtyre dy vendeve.
Dhje kjo si duket do të jetë fatale për ekonominë e vendit. Për këtë biznesmen dhe njohës të kësaj fushe kanë paralajmëruar edhe pushtetin.
Por përveç kësaj, ekspert thonë se shumë shpejt do të shihen edhe efektet për rënien e investimeve të huaja dhe uljen e konsumit personal.
Siç transmeton TopChannel, përfaqësuesit e tri dhomave të tregtisë në vend kanë bërë thirrje ndaj përfaqësuesve politikë për zgjidhje sa më të shpejtë të krizës politike, për të shpëtuar ekonominë e vendit, që sipas tyre po rrezikon të falimentojë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: