Home / Teknologji / iPhone do të karikohet në distancë

iPhone do të karikohet në distancë

Pas tërheqjes së karikuesve në Europë, Apple bën të ditur teknologjinë e tij të re, atë të ushqimit të baterisë së iPhone dhe iPad pa kabllo.

Tregtimi i këtij lloj karikimi mund të nisë që në 2017. Gjithmonë sipas Bloomberg, shtëpia e Kupertinos është duke punuar me partnerët e saj në SHBA dhe Azi për të vënë në punë një sistem të ri vvireless që ka të bëjë me karikimin e baterive të pajisjeve të lvvizshme në distancë.

Sistemi aktual pa fije është ai me kuti, që sërish kërkon kontakt mes pajisjes dhe karikuesit pa kabllo, por që janë më pak efiçentë se spina klasike. Teknologjia që kërkon të përdorë Apple, gjithmonë sipas zërave, ka të bëjë me karikimin në distancë të pajisjes, pa patur nevojë të ketë kontakt me bazën ushqyese

Kompania në ditët e kaluara ka bërë të ditur se ka shitur 74.8 milionë iPhone mes tetorit dhe dhjetorit, me një rritje prej 0.4% në bazë vjetore, më i ulti i regjistruar që nga dalja e telefonit të Apple në 2007-tën.

Leave a Reply

%d bloggers like this: