Home / Bota / Austria do të vendosë taksë të papritur për firmat e energjisë

Austria do të vendosë taksë të papritur për firmat e energjisë

Austria do të prezantojë një taksë të përkohshme për firmat e energjisë, sipas Ministrisë së Financave të vendit të premten.


Taksa e papritur, e cila vendoset mbi fitime të mëdha të papritura, do të jetë deri në 40% për kompanitë e naftës dhe gazit natyror.

Ai do të zbatohet për fitimet e kompanive të naftës dhe gazit natyror në 2022 dhe 2023, të cilat janë 20% mbi mesataren e viteve midis 2018 dhe 2021.

Shuma e taksës mund të ulet në 33% nëse kompanitë do të bënin investime në energjinë e gjelbër.

Masa është pjesë e një marrëveshjeje në mbarë BE-në që synon të rishpërndajë disa nga fitimet e tepërta të kompanive të energjisë.

Fitimet e firmave të energjisë janë rritur në qiell këtë vit pasi lufta e Rusisë kundër Ukrainës ka rritur çmimet e energjisë.

Zëvendëskancelari austriak Werner Kogler e quajti lëvizjen e fundit të qeverisë si “një dividend lufte”.


“E rëndësishme është që ne po bëjmë një hap drejt një drejtësie më të madhe”, tha ai në një konferencë për shtyp.

Leave a Reply

%d bloggers like this: