Ekonomia

Akuzat ndaj “Crown Agents”: Ambasada e Britanisë: Të faktohen ose të tërhiqen

Ambasada e Britanisë së Madhe ka reaguar sot për akuzat ndaj kompanisë Crown Agents.

“Gjatë ditëve të fundit, disa politikanë dhe komentues shqiptarë kanë artikuluar në shtypin e shkruar dhe atë elektronik, akuza të rënda për praktika korruptive ndaj një kompanie britanike, Crown Agents. Qeveria britanike i trajton çështjet e korrupsionit me shumë seriozitet. Korrupsioni në biznes, përfshirë edhe kompanitë britanike që punojnë jashtë Mbretërisë së Bashkuar klasifikohet si krim sipas UK Bribery Act (legjislacionit britanik mbi mitmarrjen). Çdo provë për korrupsion të kryer nga një kompani britanike duhet të sillet në vëmendjen e Policisë Britanike, qoftë drejtpërdrejtë, qoftë përmes kësaj Ambasade”, thuhet në reagim

11760213_10155865519440301_6103444224090229261_nNë reagimin e saj, Ambasada e cilëson Crown Agents si një kompani të respektuar britanike, “e cila ka qenë më parë një agjenci e qeverisë britanike dhe shumë nga stafi i saj janë ish-zyrtarë të qeverisë. Një prej ministrave në qeverinë e tanishme është pjesë e Bordit Menaxhues të Crown Agents”.

Ambasada thekson se politikanët shqiptarë ose duhet ti faktojnë akuzat e ngritura në drejtim të Crown Agent, ose t’i tërheqin.

“Nga ana tjetër, politikanë të caktuar shqiptarë kanë hedhur vazhdimisht që prej shtatorit 2013, akuza për korrupsion ndaj Crown Agents. Gjatë gjithë kësaj kohe, ata asnjëherë nuk i kanë mbështetur akuzat e tyre me fakte konkrete. Në këto rrethana, gjëja e duhur për t’u bërë është ose faktimi akuzave ose tërheqja e tyre. Në fakt, duket qartë që këto akuza nuk janë të besueshme dhe duhet të mos merren parasysh nga Parlamenti dhe opinioni publik”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button