Teknologji

Amazon me fitime rekord

Amazon ka habitur Wall Street-in, duke shënuar një tremujor që hedh poshtë të gjitha pritjet e analistëve dhe investitorëve. Nga prilli në qershor gjiganti i tregtisë online ka regjistruar 92 milionë dollarë shitje, me një rritje prej 20%, e për një total prej 23.18 miliardë dollarë.

E të mendosh që vetëm një vit më parë kompania përballej me një rënie të fitimeve të grupit nga Seattle, me humbje prej 126 milionë dollarësh. Por strategjia afatgjatë e numrit një dhe themeluesit Jeff Bezos, më në fund po jep frutet e veta.

Ky rezultat për grupin e Bezos është i rëndësishëm, kur kompania po përballet me një konkurrencë të fortë. Dhe kjo jo vetëm nga gjigantët e tjerë të shitjeve online, si Ebay apo Alibaba, por edhe nga shumë programues të cilët po shumëfishojnë mënyrat e shërbimit të porosive, gjithjë më shpejtë dhe të saktë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button