Teknologji

Amiga mbush 30 vjeç, Commodore do të sjellë një smartphone

Nga një pajisje e menduar për lojëra në një kompjuter të vërtetë personal, që sfidoi gjigantët në treg si Apple, apo Ibm.

Është kompjuteri Amiga, dhe mbush plot 30 vjet që nga nxjerrja e tij nga Commodore, për herë të parë më 23 korrik 1985, nga pronari Andy Warhol. Artisti bëri në moment gjatë debutimit, një portret të këngëtares Debbie Harry, për të treguar fuqinë e grafikave të pajisjes.

Amiga ishte një platformë informatike, i ideuar nga një kompani e vogël amerikane, e quajtur Hi- Toro, ku punonin një grup informaticienësh dhe inxhinierësh. Nga një krijues lojërash projekti u transformua në një kompjuter të vërtetë personal me sistemin e saj operativ AmigaOS. Kështu lindi platforma e emërtuar “Advanced Multitasking Integrated Graphics Architecture”, shkurt Amiga.

Hi- Toro e bleu më pas bashkë me projektet Commodore. Pikërisht këto ditë në kujtesë na e sjellë këtë mark të viteve ’80 vetë Commodore, i cili do të sjellë një smartphone.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button