Kronika

Krastë, luftë me flakët. Tymi mbulon Elbasanin

Ende mbetet kritike situata e zjarrit në Krastë të Elbasanit, i cili vazhdon prej më shumë se 24 orësh.

Qindra persona po përballen me flakët, ndërsa Elbasani është zgjuar i mbuluar me re të mëdha tymi nga ajo që cilësohej mushkëria e qytetit.

Zjarrifikëset e Elbasanit, Librazhdit, Peqinit, Gramshit, Lushnjes, forcat e ushtrisë, punonjës të Bashkisë së Elbasanit dhe kompani private luftojnë me flakët prej 24 orësh.

“Kemi 24 orë që luftojmë me zjarrin. Janë djegur rreth 100 hektarë sipërfaqe, por më e rëndësishme është se zjarri është sipërfaqësor dhe janë djegur shkurret dhe bimësia e ulët”, ka deklaruar Klevis Xhoxhi, nënkryetar i Bashkisë së Elbasanit.

Ndërsa shefi i shërbimit zjarrfikës, Tajar Alla thotë se situata po shkon drejt normalizimit, por temperaturat e larta e bëjnë zonën një minë me sahat.

“Për momentin situata është nën kontroll por vatrat e zjarrit mund të riaktivizohen dhe kjo po ndodh me rritjen e temperaturave. Të kishim ndihmë nga ajri nuk do të ishte keq”, ka deklaruar Alla.

Puna më e madhe e ekipeve u përqëndrua në pjesën lindore të Krastës, ku është zonë e banuar dhe shtëpitë u rrezikuan seriozisht gjatë natës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button