Rajoni

Media boshnjake zbulon skenarin: Si ishte përgatitur vrasja e Presidentes kroate pas asaj të Ivanoviç

 

Siguria e udhëheqësve të Aleancës për të Ardhmen më të Mirë është rrezikuar seriozisht, sipas të përditshmes në Sarajevë “Dnevni Avaz”.

Sipas portalit të Sarajevës, “zbulimi i një komploti” filloi në janar pas heqjes së masave të sigurisë për shkak të ardhjes së presidentes kroate në Sarajevë dhe vrasjes së Oliver Ivanoviçit në Kosovë.

Ky portal argumenton se presidentja kroate, Kolinda Grabar Kitaroviç, vetëm për shkak të kësaj,  papritmas anuloi ardhjen e saj në Sarajevë, ndërsa Igor Crnadak, ministër i punëve kufitare, ka pritur kot në aeroport.

Portali citon se shërbimet kroate kishin marrë informacion se “Presidentja” do të vritej.
“Sipas të dhënave operacionale të MUP-it, që duhej të mbeteshin të fshehura nga publiku, Damir Mehiç e kaloi kufirin në kalimin e Uvac më 17 janar dhe çështja ishte nëse duhej të kryente një atentat ndaj” presidentit “, tha portali, së bashku me duke kujtuar se një ditë më parë në Kosovë në Mitrovicë është vrarë politikani serb Oliver Ivanoviç.

Mehiç ka arrestuar anëtarë të Njësisë kundër terrorizmit të Ministrisë së Brendshme të RS në hotel “Vuçko” në Jahorinë në bashkëpunim me anëtarët e MUP federale, pas së cilës i është dorëzuar Drejtorisë së Policisë Federale.

Thuhet se, përveç pistoletës, tek Mehiç u gjetën edhe disa dokumente origjinale të identifikimit, përfshirë letërnjoftimin e lëshuar në emër të Almir Fejziçit dhe dokumente të lëshuara në Prishtinë, në emër të Esat Benushai.

Është alarmante, ka thënë Avaz, se Mehic kishte foton e tij në dokumentet zyrtare origjinale të BiH, por të dhënat e Almirit Fejzic, i cili është gjallë dhe i cili pranoi se e dinte identitetin e tij ishin vjedhur, dhe atij nuk iu lejua ta raportonte.

Dhe,  pasi e çoi në burgun e Tuzlës, Mehic dyshohet se u mburr se Osman Mehmedagic Osmic dhe Dubravko Campar, i cili udhëhoqi rastin e tij, premtuan një amnisti nëse ai e hoq Radonçiqin.

Gjatë arrestimit të Mehiç, u gjet një sasi e madhe parash, fati i të cilit pas konfiskimit është i panjohur.

Sipas burimeve të Avaz, kur inspektorët e Mehiç ishin intervistuar, Osman Mehmedagiç  Osmica, drejtor i OSA dhe Dubravko Çampara, prokuror i BiH e mirëpritën atë.
Mehic mburrej në burgun e Tuzlës se kishte përfunduar një “marrëveshje” me Osmicom dhe Champar, i cili i ofroi atij lirinë për F. R. (Fahrudin Radoncic), Avaz.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button