Ekonomia

Parku kombëtar i Divjakës surprizon vizitorët nga Europa

Ne parkun kombëtar të Divjakës mbërritën te merkuren  rreth 40 turistë polakë. Turistët vinin nga rrethinat e Varshavës dhe e vizitonin për herë të parë vendin tonë. Në përbërje të grupit ishin kryesisht ushtarakë në pension dhe ish-punonjës të ministrisë së Transporteve.  Burime nga administrata e këtij Parku bëjnë me dije se vizitorët u  shoqeruan për disa orë nga guidatorë vendas, duke shkelur në vende e shtigje që të çojnë aty ku  gjallojnë speciet e rralla të fluturakëve.

Pak ditë më parë ky Park u vizitua edhe nga Dailey, president i Albanian College Durres, i shoqëruar nga dy miq të tij biologë. Duke vlerësuar bukurinë e rrallë të këtij Parku si dhe speciet e veçanta që gjallojnë në të, ai dhuroi përdiv1administratën e që punon aty një dylbi me rreze infra të kuqe, që shërben për vëzhgimin natën. Po ashtu, Dailey premtoi se do të sjelle në këtë park edhe mjete të tjera që do t’u shërbejnë turistëve të vëzhgimit si, motobarka, mjete për hapjen e shtigjeve, mjete të vëzhgimit në distancë, që do t’u shërbejnë vizitorëve dhe monitoruesve të Parkut.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button