Politika

Rama: Problemet e Ballkanit janë dhe të BE. Evropa të mbështesë projektet e përbashkëta të rajonit

Problemet e Ballkanit janë dhëe të BE-së, prandaj Evropa duhet të mbështesë projektet e përbashkëta në rajon. Në një intervistë për “Evropa e Lirë”, kryeministri Edi Rama ka përmendur autostradën Durrës- Prishtinë- Nish duke u shprehur se shtetet përkatëse nuk mund ta financojnë vetë ndërtimin e saj.

“Këtë javë është bërë hap fantastik në dialog. Në aspektin politik, çdo gjë shkon në drejtimin e duhur, por këtë nuk mund ta marrim si të mirëqenë nëse nuk ka përparim ekonomik”, ka thënë Rama.

Rama ka thënë më tej se marrëdhëniet e Shqipërisë me Serbinë janë korrekte, ndërsa ato të Kosovës me Serbinë po përmirësohen.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button