Bota

Sissi: Afrika e kërcënuar nga terrorizmi transkufitar

Abdel-Fattah-al-SissiPresidenti egjiptian, Abdel Fattah al-Sissi theksoi sot se Afrika është e kërcënuar nga terrorizmi transkufitar i grupeve xhihadiste dhe duhet t’i bëjë ballë me forcë këtij shkatërrimi, në samitin e Bashkimit Afrikan (BA) në Malabo.

“Ne dënojmë çdo formë terrorizmi”, deklaroi presidenti egjiptian, Sissi, i cili u shpreh në arabisht dhe propozimet e të cilit u përkthyen në gjuhën frënge. Ai shkatërron shtetet, popujt dhe minon fenë.
Ai u kërkoi palëve të mos falin me asnjë formë terrorizmin dhe t’i bëjnë ballë me forcë këtij shkatërrimi për të ruajtur dinjitetin e popujve tanë dhe ekonomitë tona.
“Ky rrezik i përbashkët na kërkon të riforcojmë bashkëpunimin tonë, përsa i përket sigurisë”, shtoi ai. Duke përmendur në fjalimin e tij, Libinë, në prag të kaosit, ai nënvizoi rëndësinë për këtë vend të sigurojë bashkimin dhe integritetin e territorit të tij.
Shumë i duartrokitur në momentin e marrjes së fjalës, presidenti egjiptian, me pjesëmarrjen e tij nënshkroi rikthimin e madh të Egjiptit në skenën kontinentale, pas pezullimit të vendit nga Bashkimi Afrikan pas grushtit të shtetit në korrik 2013 kundër paraardhësit të tij, Mohamed Morsi.

Related Articles

Back to top button