Kosova

Specialja javën e ardhshme në Kuvend

Votimi i ndryshimeve kushtetuese që i hapin rrugë themelimit të Gjykatës Speciale do të dalë për votim në Kuvendin e Kosovës, të hënën ose të mërkurën e javës së ardhshme, kanë bërë të ditur burime të lajmi.net, brenda qeverisë së Kosovës.

Ky burim ka thënë për lajmi.net, se Qeveria gjatë kësaj jave procedon në Kuvend amandementimin e Kushtetutës, ndërsa seanca e Kuvendit do të mbahet gjatë javës së ardhshme, ditën e hënë ose të mërkurë.

Janë dy forma në bazë të të cilave mund të thirret seancë parlamentare.

Nëse Qeveria e procedon gjatë kësaj jave në Kuvend amendamentet kushtuese, atëherë Kryesia e Kuvendit do të duhet të mblidhet së paku dy ditë para mbajtjes së seancës parlamentare për caktimin e saj.

Ndërsa forma tjetër, është ajo e seancës së jashtëzakonshme, e cila mund të thirret nga Presidenti, Kryeministri apo nga 1/3 e deputetëve të Kuvendit, ku bëhet e mundur që Kuvendi të mblidhet për seancë edhe brenda ditës.

Herën e parë amendamentimi i Kushtetutës që i hap rrugë themelimit të Gjykatës Speciale kishte dështuar të marrë votat e mjaftueshme, pasi deputetët e opozitës dhe një pjesë e deputetëve të PDK-së, kishin votuar kundër, abstenuar ose nuk kishin marrë pjesë fare në seancë, duke bërë të pamundur sigurimin e 80 votave të nevojshme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button