Teknologji

“Testamenti dixhital” i Facebook

Opsioni “testamenti dixhital” i Facebook ka pak kohë që është bërë funksional në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe shumë shpejt edhe në Europë, duke përfshirë edhe Italinë.

Në SHBA ai mund të gjendet fare lehtë në “Rregullimin e mbrojtjes”, ku do të shfaqet opsioni “kontakti trashëgues”. Përdoruesit mund të krijojnë një të afërm ose mik në Facebook si kontakt që do të trashëgojë menaxhimin e llogarisë së tij pas vdekjes.

Si alternativë, ofrohet edhe mundësia e fshirjes apo ngrirjes së llogarisë. Aktualisht, nëse faqja mëson për vdekjen tuaj, ajo do të ngrijë dhe nuk do të ketë më lajmërime, që zakonisht ka pasoja jo të mira. Më pas, miku që ju keni lënë për të trashëguar llogarinë do të shohë fotot, postimet publike, por jo mesazhet private.

Por, nëse personi nuk është nominuar për këtë faqe, por i është kërkuar të bëjë këtë punë më pas, faqja do të respektojë vullnetin e të ndjerit

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button