Ekonomia

Turistë francezë në Parkun Kombëtar të Divjakës

Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta, vazhdon të jetë një atraksion turistik edhe këto ditë fillimvjeshte. Turistët e vëzhgimit janë të pranishëm pothuajse çdo ditë në interes vëzhgimi për speciet e rralla të lagunës. Tashme në periudhën kur fluturakët e mërguar drejt vendeve të freskëta, rikthehen në vendet e origjinës shtohet edhe me shume interesi i vizitorëve te vëzhgimit.

Ditën e djeshme rreth 40 turistë francezë vizituan këtë park. Gjatë vizitës, që zgjati rreth 3 orë, ata u njohën me vlerat e biodiversitetit në park, duke parë nga afër vendet e grumbullimit të shpendëve si dhe çerdhet e shumimit të tyre. Por, turistët njëkohësisht u njohën edhe me vlerat historike dhe kulturore të zonës së parkut. Vizitorët u shoqëruan në guidën e tyre nga punonjës të administratës së parkut të specializuar në udhëheqjen e turistëve në pikat me aktraksion vëzhgimi dhe njohjeje.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button