Kronika

VENDIMI: Saimir Tahiri lihet i lirë

Gjykata e Apelit te Krimet e Rënda ka vendosur të heqë masën “arrest shtëpie” për ish-ministrin Saimir Tahiri.

Lajmin e ka konfirmuar avokati Maks Haxhia i cili në një komunikim për media nënvizoi se Prokuroria nuk ka sjellë asnjë provë të re.

“Gjykata e Apelit shfuqizoi vendimin e Gjykatë së Krimeve të Rënda. Klienti im do të hetohet tani e tutje pa masë sigurie

 Vendimi përfundimtar i gjykatës ishte shfuqizimi i vendimit nr 97 datë 12 maj 2018 dhe vendimit 101 datë 15.52018 ku u vendos masa e arrestit të shtëpisë dhe momentalisht Tahiri është pa masë sigurie”, tha Haxhia.

Kush ishte qëndrimi i Prokurorisë në këtë rast?

Prokuroria mbështeti qëndrimin e Shkallës së Parë

Fitoni dy herë përballë një vendimi të gjykatës së shkallës së parë për krime të rënda, keni zhbllokuar pasaportën dhe keni hequr masën e sigurisë, keni një koment pse është bërë kjo?

Pavarësisht se kjo është një reklamë, unë nuk kam më moshë për reklamë. Unë nuk do ta quaja fitore, për mua ishte një fitore për konsolidimin e praktikës lidhur me masat e sigurisë sepse ka një praktikë të zgjeruar të Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut dhe Kolegjit të Bashkuar të Gjykatës së Lartë që përcakton qartë, krieteret e përgjithshme dhe të posaçme kur merret një masë sigurie.

Tahiri ndodhej në arrest shtëpie që prej datës 12 Maj, ku vendimi u apelua 5 ditë më parë.

Ndërkohë, nga ana e saj Prokuroria kërkoi arrest me burg.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button