Teknologji

Wirless i të ardhmes? Po e krijon NASA

NASA dhe universiteti i Kalifornisë kanë krijuar një teknologji të re që do të përmirësojë shpejtësinë e Wirless dhe në të njëjtën kohë të reduktojë energjinë e nevojshme për të dhënë dhe për të marrë informacione.

Kjo zgjidhje, e testuar në pajisje, mund të jetë tre herë më e shpejtë se wirless-i tradicional. Aplikacionet e tij kursejnë baterinë e smartphone-ëve dhe të energjisë në hapësirë.

Programuesit janë Adrian Tang, i Jet Propulsion Laboratory i NASA-s në Kalifroni dhe Frank Chang, i universitetit të Kalifornisë në Los Angeles. Ata kanë krijuar një çip wirless që merr dhe jep të dhëna duke bërë të mundur që sinjali i wirles të transmetojë pa ndërhyrje. Kërkesa për patentimin e kësaj teknologjie është kërkuar nga NASA dhe Universiteti i Kalifornisë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button