Bota

11 fakte interesante për Koren e Veriut !

koreja-e-veriut-ka-vet-euml-m-28-stile-t-euml-flok-euml-ve-ndash-dhe-ccedil-ka-nuk-ka-atje-video_hdShumë është folur në lidhje me Korenë e Veriut dhe metodat udhëheqëse të tyre. Por sa dini ju në lidhje me këtë vend?

Shiko 11 fakte interesante që ua sjell Telegrafi për një nga vendet më misterioze në botë, Koreja e Veriut.

1. Ka 28 stile të flokëve të miratuara nga shteti, 14 për meshkujt, dhe po aq 14 për femrat.

2. Ushtria e katërt më e madhe në botë, ku në shërbimin ushtarak punojnë 1.190.000 persona. Krahasuar me Shtetet e Bashkuara, e cila në shërbim ushtarak ka të punësuar 1.369 persona.

3. I tërë populli i koreano-verior di shkrim/lexim.

4. Brenda vitit për konjakun “Hennessy” shpenzohet 1.2 milion dollarë.

5. Rreth 33% e fëmijëve janë të keq-ushqyer.

6. Gjashtë milionë njerëz kanë nevojë për ndihma ushqimore.

7. Më pak se 20 për qind e vendit mund të shfrytëzohet si tokë bujqësore.

8. 40 miliardë dollarë është Bruto Prodhimi i Brendshëm.

9. GDP për frymë banori është 1,800 dollarë. Në krahasim me SHBA-të kjo shifër është 51.784 dollarë për frymë.

10. Ka 25.554 kilometra rrugë, më pak se 3 për qind është e shtruar me asfalt.

11. Koreja e Veriut është shtet i madh, po aq sa Pensilvania e SHBA-së

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button