Bota

20 ushtritë më të fuqishme të globit

Në epokën e bombës bërthamore, vendet më të mëdha të globit harxhojnë miliarda dollarë çdo vit në përmirësimin e teknologjisë dhe aftësisë së tyre luftarake, mbrojtëse dhe sulmuese.

Që prej fundit të Luftës së Dytë Botërore, gara e armatosjes u zhvillua mes dy blloqeve, atij Perëndimor dhe atij Lindor, duke kulmuar me Luftën e Ftohtë.

Sigurisht, në epokën e bombës bërthamore hapja e një konflikti mes fuqive të mëdha do të ishte një çmenduri dhe do të vinte në pikëpyetje të madhe fatin e vetë planetit tonë, por kjo nuk ka penguar shumë vende që të harxhojnë pjesën më të majme të buxheteve për ushtrinë.

Shtetet e Bashkuara ruajnë dominancën si për fondin ushtarak, ashtu edhe për ushtrinë më të fortë, por kush janë 19 vende të tjera që e ndjekin atë?

“Credit Suisse” ka bërë një rënditje duke vlerësuar numrin e trupave të gatshme, teknologjinë, mjetet e blinduara, fuqinë ajrore, atë detare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button