Rajoni

22,5 milionë turistë për 2014-ën

aaa805Numri i turistëve për vitin 2014 vlerësohet se do ta tejkalojë shifrën 20 milionë, (pa përfshirë turistët e kroçerave që përllogariten në 2,5 milionë), kundrejt 17,8 milionë në 2013, çka rrjedhimisht arrihet në përfundimin se fluksi i përgjithshëm turistik në Greqi vlerësohet në 22,5 milionë turistë, sipas një analize të hollësishme nga banka greke ”Alpha Bank” në buletimin e saj të fundit financiar.

Në studim vihet në dukje se po vazhdon përmirësimi i imazhit të lëvizjes turistike të 2014-ës, pasi, sipas të dhënave të Lidhjes së Bizneseve Turistike (SETE), numri i turistëve të mbërritur në aeroportet kryesore të vendit (me fluturime direkte nga jashtë shtetit), shënoi në shtator 2014 një rritje prej nëntë për qind në bazë vjetore, kundrejt një rritjeje prej 12,2 për qind në shtator 2013.

Rritjet më të mëdha u shënuan në aeroportet e Peloponezit (+34,8 për qind), të Qikladheve (+31,1 për qind) dhe të Athinës (+28,3 për qind).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button