Home / Arte / Muzike (page 3)

Muzike

Kur dëgjoja Vacce Zelën në 1965-sën

Shkrimtari Adam  Yamey tregon Shqipërinë sipas tij. Ccfarë ka ndryshuar në raportin e tij me shqiptarët nga vizita e parë në Kosovë më vitin 1975 Nga Rudina Hoxha Shkrimtari anglez, Adam Yamey, vjen në një intervistë për Gazetwn SHQIP, për ...

Read More »

Kartolinat me veshje popullore

Nga Robert Elsie  Pasuria dhe shumëllojshmëria e veshjeve popullore shqiptare u fotografuan për herë të parë në fund të shekullit XIX dhe në fillim të shekullit XX. Izolimi tradicional i shqiptarëve nga pjesa tjetër e Europës bënë që veshjet popullore ...

Read More »

Sot, koncerti “Krishtlindje në Tiranë”

Bashkia e Tiranës pasditën e sotme do të organizojë koncertin “Krishtlindje në Tiranë” në sheshin “Nënë Tereza”. Për herë të parë, artistë shqiptarë e të huaj presin së bashku me publikun festën e Krishtlindjeve në kryeqytet. Aktivitetet nisin nga ora ...

Read More »

“Atë që dashuria më tregon”

Një koncert me veprat e kompozitorit Feim Ibrahimi me rastin e 80-vjetorit të lindjes. Në piano interpreton e bija “Atë që dashuria më tregon” quhet koncerti që do të mbahet sot në orën 19:00 në Akademinë e Arteve, në kujtim ...

Read More »