Ekonomia

Ahmetaj, opozitës: Ne sollëm pensionin social, ju donit t’i linit të moshuarit në rrugë

Ministri i Financave Arben Ahmetaj u shpreh i bindur në efektiv pozitiv që ka sjellë politika e taksës progresive në jetën e shqiptarëve.

Gjatë fjalës së tij në parlamentin e Shqipërisë Ahmetaj u fokusua në pagat e pensionet e qytetarëve shqiptarë, që sipas të cilit kanë pësuar rritje në vitet e udhëheqjes së qeverisë Rama.

Dua të ndaloj në dy aspekte për publikun shqiptar përsa i përket rritjes së pagave dhe pensioneve. Taksa progresive sipas llogarive aritmetike, ka pasur efekt pozitiv tek qytetarët shqiptarë. Aleanca e majtë bëri një lëvizje që u kurseu qytetarëve në 4 vite 540 mln dollarë. 1 vit pas taksës në 2014, është sugjeruar që progresivititei është instrument i shëndetshëm i shpërndarjes së pasurisë dhe uljes së varfërisë. Një i pasur taksohet më shumë se sa një i varfër”, tha Ahmetaj.

Sipas Ahmetaj kjo taksë ka  bërë që në xhepat e shqiptarëve të ketë më shumë para se sa gjatë kohës së taksës së sheshtë, politikë e vendosur nga opozita kur ishte në qeveri.

Ministri i Financave vuri theksin edhe tek pensioni social, politikë e cila nuk braktis njerëzit në nevojë.

Ne kemi sjellë 120 mln dollarë në vit, që me taksën e sheshtë nuk do ishin në xhepat e shqiptarëve. Janë 100 mln dollarë që nuk kanë ndodhur kurrë në vit të rriten pagat e pensionet. 4-8 mijë lekë rritje janë të rëndësishme edhe pse jo mjaftueshme. Kjo aleancë solli pensionin social. Në botën tonë nuk i braktisnim njerëzit në nevojë. Ju donit që një 70 vjeçar ta linit në mes të rrugës nëse nuk ka kontribuar, por ne sollëm pensionin social”, tha ministri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button