Ekonomia

Antikontrabanda, aksion në tre dogana në vend. Spiropali: Kthim ligjshmërisë, luftë informalitetit

kakavije-doganaDrejtoria e Pergjithshme e Doganave ka goditur sot tre raste te kontrabandes ne tre pika doganore ne vend, ne Kakavije, Qafe Bote dhe Shkoder.

Drejtorja e Pergjithshme e Doganave, Elisa Spiropali, duke vleresuar aksionin ka thene se godtitja e tri rasteve kontrabande arrinte ne vlere malli 100 milione.

“Aksioni vazhdon ne te gjithe Shqiperine per kthimin e ligjshmerise dhe luften ndaj informalitetit”- shkruan ajo ne profilin ne FB.

Sipas zyres per shtyp te doganes mesohet se “Operacioni i parë u finalizua në Degën Doganore Kakavijë ku u bllokua një sasi e konsiderueshme Çizme grash, këpucë dhe konfeksione. Këto mallra po kontrabandoheshin nga Greqia në drejtim të Shqipërisë me autobusin me targa AA 578CK, me drejtues mjeti A. Taraj dhe M. Simoni”.

Vlera e shmangies se detyrimit doganor eshte llogaritur ne 20 mije euro.

Rasti i dyte ishte aksioni ne Degën Doganore Qafë Botë, ku Shtetasi A. Qosja me automjetin e tij tip kamion, me targa AA 663 FR, tentonte të kontrabandonte 1000 dyzina luge ose 12000 copë, mbulesa divani 74 copë, perde 1069 copë ose 3207 metër linear, mbulesa tavoline 604 copë, shalle 410 copë, konfeksione 281 copë. Sipas Doganes, vlera e shmangies doganore ishte rreth 35 mijë Euro.

Disa mijera euro ka qene edhe shmangia e detyrimit doganor ne Shkoder. “Subjekti Vasil Tahiri me automjetin me targa SH 9022 C, po përpiqej të fshihte pa deklaruar një sasi të konsiderueshme mallrash industriale dhe konfeksione”- njofton Drejtoria e Doganave.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button