Bota

Australia përgatit misione humanitare në veri të Irakut

 Tony-Abbott-621x350Australia shpalli sot qëllimet e saj për të marrë pjesë në ndërhyrjet humanitare perëndimore në veri të Irakut për të ndihmuar popullsinë civile të ndjekur nga përparimi i xhihadistëve.

“Avionët australianë shmë shpejt do të marrin pjesë në dërgimin e ndihmave humanitare në rajonin e Sinjarit dhe ne konsultojmë partënerët tanë, SHBA-në dhe Britaninë e Madhe, për të ditur se çfarë ndihme shtesë mund të dërgojë Australia”, deklaroi kryeministri australian, Tony Abbott, nga Londra.

Australia ka në dispozicion dy avionë ushtarak transporti në Lindjen e Mesme.

Përparimi i xhihadistëve në Irak ka nxjerrë me mijëra persona në rrugë, krysisht kristianë të ndjekur nga Mosuli dhe Qaraqoshi, por gjithashtu edhe me mijëra persona të komnuitetit minoritar kurdofon dhe jo mysliman, Jazidi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button