PolitikaPresidenciale

Berlin, Nishani takohet me presidentin e Bundestagut gjerman

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani, gjatë vizitës në Berlin, u takua edhe me Presidentin e Bundestagut të Gjermanisë, zotin Norbert Lammert.

Presidenti Nishani shprehu vlerësimin për mbështetjen e gjithanshme që Gjermania i ka dhënë Shqipërisë dhe shqiptarëve, por në mënyrë të veçantë evidentoi mbështetjen që Presidenti Lammert personalisht dhe deputetët gjermanë i kanë dhënë procesit të integrimit të vendit në Bashkimin Evropian.

Duke u ndalur në procesin e integrimit evropian të vendit, Presidenti Nishani theksoi se “pavarësisht sfidave për përmbushjen e standardeve të kërkuara, jemi shumë të vendosur që ta çojmë përpara këtë proces, pasi për Shqipërinë nuk ka asnjë alternativë tjetër, përveç anëtarësimit të vendit në Bashkimin Evropian. Jemi shumë të vendosur të çojmë përpara reformat kyçe, veçanërisht atë të drejtësisë dhe të luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”. Kreu i Shtetit vlerësoi gjithashtu ekspertët gjermanë në kuadrin e Misionit EURALIUS, të cilët kanë dhënë një kontribut shumë të rëndësishëm për reformën në fushën e drejtësisë.

Nga ana e tij, Presidenti i Bundestagut theksoi se është shumë e rëndësishme që Shqipëria e ka shprehur vendosmërinë e saj për të qenë në mënyrë të padiskutueshme e orientuar drejt BE-së, por duhet të jetë e qartë për të gjithë se ky është një proces që do të marrë kohën e vet, pasi duhen të përmbushen standardet dhe kriteret e nevojshme. “Sa më shpejt të përmbushen këto parakushte, aq më shpejt vendi do të anëtarësohet në Bashkimin Evropian. Ne nuk dëshirojmë të përsërisim gabimet e kryera më parë. Anëtarësimi pa përmbushur kushtet do ta bënte të pamundur bashkëjetesën në familjen evropiane”, u shpreh zoti Lammert.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button