Bota

Bloomberg: Përse duhet të shqetësohemi sërish për Greqinë

Greqia po shkon sërish drejt një krize politike, vë në dukje agjencia e lajmeve Bloomberg në një koment të sajin për zgjedhjet e parakohshme që do të mbahen më 25 janar.

aa211Sipas agjencisë “rezultati i këtij turi të ri të turbulencave do të jetë një tregues i rëndësishëm për atë nëse liderët europianë mund të mbahen në pushtet për shumë kohë me qëllim që të ruhet qëndrueshmëria e ecurisë së reformave fiskale që kërkohen për zhvillimin e ekonomisë së rajonit”.

”Turbulenca vjen vetëm katër vjet pasi vendi pranoi programin e parë ndërkombëtar të shpëtimit dhe thuajse i vetëm e dërgoi ekonomisë botërore në përkeqësim”, shkruajnë Natalie Kitroeff dhe Joe Weisenthal në opinionin e tyre të titulluar “Përse duhet të preokupohemi sërish për Greqinë”.

Greqia zhvillon më 25 janar zgjedhjet e parakohshme, pas dështmit nga ana e parlamentit për zgjedhjen e presidentit të republikës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button