Ekonomia

Braçe: Një kohë e re ka nisur për sipërmarrjen

Kryetari i Komisionit të Ekonomisë dhe Financave, Erjon Braçe, deklaroi të enjten në Kuvend se ka nisur një kohë e re për sipërmarrjen. “Favorizimi i një grushti sipërmarrësish dhe klientësh të lidhur ngushtë me familjen politike të Berishës, ka marrë fund.

Erjon-Brace-320x220Të gjithë do të vendosen në një stad të barabartë pas këtyre masave ligjore që po marrim në ligin “Për procedurat tatimore”, tha ai.

Braçe, po ashtu, komentoi edhe borxhin e krijuar nga rimbursimi TVSH-së. “Rimbursimi i TVSH-së ishte një problem i madh dhe u akumulua një borxh i jashtëzakonshëm. Qeveria nga muaji shtator i vitit të shkuar ka nisur shlyerjen e borxhit ndaj biznesit”, deklaroi Braçe.
Kreu i Komisioni të Ekonomise i kërkoi Kuvendit të ndërhyjë për prishjen e situatës monopol për shërbimin e pajisjeve fiskale. Gjatë seancës plenare të Kuvendit, ku u shqyrtuan ndryshimet në ligjin “Për porcedurat tatimore”, Braçe theksoi se kosto e pajisjeve fiskale është shume e lartë veçanërisht për biznesin e vogël. Sipas tij, në bazë të përllogaritjeve të bëra, kosto vjetore për pajisjen fiskale llogaritet 671 dollarë.
Ndërkohë, duke mbrojtur ligjin “Për procedurat tatimore”, Braçe tha se ndër risitë kryesore të tij është ulja e një sërë gjobash deri në 50 %, si për mosdeklarimin e punonjësve nga biznesi i vogël, mosmirebajtjen e pajisjes fiskale etj.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button