Rajoni

Clinton: Ndërhyrjet në Bosnjë dhe Kosovë, vendimet më të rëndësishme

Në përkujtimin e masakrës së Srebrenicës, nuk ka munguar reagimi i Bill Clinton, që në vitet e luftës ballkanike ishte President i Shteteve të Bashkuara.

“Ato që kam bërë si President i SHBA në Bosnjë dhe më pas në Kosovë kanë qenë nga vendimet e mia më të rëndësishme”, ka thënë Clinton, i pranishëm sot në Srebrenicë.

“Më vjen keq që u desh kaq shumë kohë për të arritur unitetin mes aleatëve dhe të vendosnim për përdorimin e forcës për të ndalur dhunën”, ka thënë ai.

Clinton ka falenderuar edhe kryeministrin e Serbisë, Aleksandar Vuçiç “që gjeti kurajon për të ardhur këtu” dhe se pret që të njëjtën gjë të bëjë edhe Presidenti Tomisllav Nikoliç.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button