Politika

DASH: Ndeshja Serbi-Shqipëri u ndërpre nga dhuna dhe mungesa e tolerancës

dash-320x178Në rend të ditës në konferencën e Departamentit Amerikan të Shtetit është përmendur edhe incidenti në Beograd. Në pyetjet që i janë drejtuar zëdhënëses Jen Psaki ajo ka thënë se mungesa e tolerancës dhe dhuna ishin zhgënjyese, por Ambasada Amerikane nuk ka pasur asnjë përfshirje në këtë incident.

Pjesë nga konferenca e përditshme e shtypit e zëdhënëses së Departamentit të Shtetit të SHBA Jen Psaki

PYETJE: Serbia ka akuzuar Shqipërinë për atë që ajo e quan një provokim të qëllimshëm politik dhe e kanë fjalën për një banderolë shqiptare që fluturoi gjatë një ndeshje futbolli me Serbinë. Kjo çoi në përplasje gjatë lojës. Keni ndonjë reagim?

PSAKI:Është diçka shumë e pafat që kjo ndeshje futbolli u ndërpre nga dhuna. Sportet kanë një potencial shumë të madh dhe të vërtetuar për të bashkuar njerëzit kudo, edhe përtej kufijve. Dhe kur dhuna dhe mungesa e tolerancës shkelin një potencial të tillë, është zhgënjyese për të gjithë – sportistët, spektatorët, tifozët, dhe vendet e tyre. Ambasada e SHBA, sigurisht, nuk pati asnjë rol në asgjë që mund të ketë ndodhur mbrëmë.

PYETJE: Minikopteri juaj po e fluturonte flamurin?

PSAKI:Nuk kishim asnjë përfshirje, Matt.
PYETJE: Vendet kanë zhvilluar luftra, ose të paktën një luftë, për një ndeshje futbolli më parë.

PSAKI:Sportet krijojnë shumë emocione.
PYETJE: A dini nëse ka pasur ndonjë – ka pasur ndonjë kontakt me shqiptarët apo serbët nga SHBA – nga zyrtarë të SHBA për këtë?

PSAKI:Me sa kam dijeni jo. Mund ta kontrollojmë nëse ka pasur.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button