Ekonomia

Dita kundër varfërisë, BB: 45% e shqiptarëve, më pak se 5$ në ditë

Sot është Dita kundër varfërisë. Në gjithë vendin janë të shumta ato familje që kanë nevojë për ndihmë për të mbijetuar.

14.3 për qind e popullësisë në vitin 2012 jetonte me më pak se 5 mijë lekë në muaj. Ndërsa sipas Bankës Botërore, 45.5 për qind e shqiptarëve jetojn me më pak se 5 dollarë në ditë.

Në Ditën kundër varfërisë, ministri i Mirëqënies Sociale, Blendi Klosi u bë pjesë e një nisme që synon të ndihmojë familjet më të varfëra, që jetojnë pa banesë dhe t’u ofrojë atyre një punë të sigurtë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button