Rajoni

Dy ditë para zgjedhjeve sondazhet i japin fitoren SYRIZA-s

Dy ditë para zgjedhjeve tepër të rëndësishme parlamentare në Greqi, diferenca mes partisë konservatore në pushtet ”Demokracia e re” dhe partisë së majtë radikale SYRIZA është rritur në gjashtë për qind në favor të kësaj të fundit.

photo_verybig_13309Ndërkohë, sondazhet parashikojnë edhe hyrjen në parlament të tetë partive, por asnjëra prej tyre nuk mund të drejtojë e vetme vendin.

Sipas sondazhit të kryer nga kompania GPO për llogari të stacionit televiziv privat ”Megatv”, SYRIZA ka 32,5 për qind të preferencave dhe 26,5 i ka ”Demokracia e re”.

Më pas janë ”Lumi” (5,8), ”Agimi i artë” (5), Partia Komuniste (5), PASOK-u (4,4), ”Grekët e pavarur” (3,4), KIDISO (3).

Interesant është fakti që për grekët kryeministri më i mirë për momentin është ai aktual, Antonis Samaras, që kryeson me 40,1 për qind të preferencave, ndërkohë që 38,2 për qind pëlqejnë Aleksis Ciprasin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button