Ekonomia

Ekonomi: 6.2 mld lekë ndihmë shtetërore në 2015

Ministria e Ekonomisë publikoi raportin vjetor të ndihmës shtetërore për vitin 2015, ku thotë se në këtë vit u ndanë 6.2 miliardë lekë në total.

Ministrja Milva Ekonomi tha se nga kjo ndarje, sektori i bujqësisë përfitoi 1.5 miliardë lekë, ndërsa 13 subjekte bujqësore përfituan akcizë për lëndët djegëse në vlerën e 1.1 miliardë lekëve.

Nga fondi i ndihmës për vitin 2014 dhe 2015, ministrja tha se u punësuan rreth 8400 persona, nga të cilët 43 persona me aftësi ndryshe.

850 ndërmarrja morën mbështetje nga i njëjti mekanizëm dhe u trajnuan në fusha të ndryshme rreth 2370 persona.

Në fund, ministrja ftoi çdo eksportues që shqetësime, që t’i raportojnë ato në postën elektronike të Ministrisë së Ekonomisë,shqetesime.eksporti@ekonomia.gov.al.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button