Rajoni

Emri ‘Maqedoni’, Greqia ‘zemërohet’ me qeverinë amerikane

Nga Anila Jole
Greqia ‘zemërohet’ me qeverinë amerikane dhe shkak për këtë, është bërë çështja e emrit të ish-republikës jugosllave të Maqedonisë.

venizelosZemërimi ka arritur deri aty sa ministri i Jashtëm grek Evangelos Venizelos bojkotoi seancën e së mërkurës në ministerialin e NATO-s dhe i dërgoi letër sekretarit amerikan të shtetit John Kerry. Në letrën drejtuar homologut amerikan përshkruhet provokimi që sipas pales greke, ka kryer SHBA dhe shpjegohet largimi i Venizelos nga seanca.

“Në samit ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë, merrte pjese me emrin e saj te perkohshëm, ndërsa në deklaraten e perbashket  të vendeve që përbëjnë koalicionin kunder xhihadisteve, ajo nenshkruante me emrin kushtetues “Maqedoni”, thotë deklarata e Ministrisë së Jashtme greke, që e cilëson aktin si një sfidë ndaj përpjekjeve për të gjetur një zgjidhje me Shkupin mbi çështjen e të emrit. Sipas Ministrisë së Jashtme greke, SHBA nuk kane respektuar rregullat dhe praktikën e OKB-së, kur ëshët fjala për emërtimin e vendeve pjesëmarrëse në Ministerialin e NATO-s.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button