Ekonomia

Fuqizimi i sektorit të energjetikës do të mbështetet nga fondet Gjermane

energjiaMbështetja e Gjermanisë në sektorin energjetik do të vijojë më tej në fuqizimin e sistemit, lidhjes me linjat e interkonjeksioneve, por dhe për energjitë e rinovueshme, theksuan sot ekspertët gjermanë të bankës KfW, një nga mbështetëset kryesore të sektorit, gjatë panelit për energjinë gjatë Konferencës “Së bashku drejt BE-së”, organizuar nga Ambasada e R/F.Gjermanisë në Tiranë.
Zv/ministri i Energjisë dhe Industrisë, Ilir Bejtja vlerësoi mbështetjen e derisotme gjermane dhe kërkoi vijimin e saj përballë sfidave, me të cilat ndeshet energjetika shqiptare.
“Sfida të tjera kemi përpara me sektorin e shpërndarjes si një kompani që sjell kontribut në arritjen e një sistemi të fortë energjetik”, tha Bejtja, duke theksuar ndihmën e Gjermanisë në këta sektorë përmes projekteve, ku spikatin ato të interkonjeksioneve dhe fuqizimit të linjave egzistuese.
Bejtja kërkoi mbështetjen e bankës KfW edhe në procesin e harmonizimit të projekteve me donatorët e tjerë për sektorin energjetik shqiptar.
Drejtori i Përgjithshëm i OST, Engjell Zeqo vlerësoi ndihmën e bankës gjermane Kfë në realizimin e projekteve madhore si ndërtimi i linjës së interkonjeksionit me Kosovën, Unaza e Jugut, etj. “OST po punon me projekte për zhvillimin dhe fuqizimin e sistemit të transmetimit të energjisë”, tha Zeqo, që vlerësoi projektligjin e ri për Energjinë, ku OST pritet të operojë me modelin e ri të tregut si operator i pavarur

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button