Ekonomia

GFI: 2003-2012, Shqipëria humbi 1,3 miliardë USD nga krimi dhe korrupsioni

Përgjatë periudhës së viteve 2003-2012, Shqipëria humbi 1,3 miliardë dollarë nga krimi dhe korrupsioni.

1908202_10152995604428530_788399222872923802_nKy është konkluzioni që ka arritur institucioni ndërkombëtar financiar Global Financial Integrity.

Sipas GFI, “Përgjatë viteve 2003-2012, Shqipëria humbi 1,3 miliardë dollarë nga krimi dhe korrupsioni.

Për të arritur këtë konkluzion “GFI” ka analizuar të dhënat e transfertave valutore dhe tregtare të raportuara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar.

Këto të dhëna vlerësojnë se shqiptarët humbën mesatarisht 128 milionë dollarë në vit për dhjetë vjet me rradhë nga krimi, korrupsioni dhe evazioni fiskal.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button