Politika

Gjykata Kushtetuese pezullon “Vettingun”

Gjykata Kushtetuese pezullon ligjin e Vettingut.

Sot në orën 11:30, Ligji për Rivlerësimin e Gjyqtarëve dhe prokurorëve iu nënshtrua testit të parë kushtetues në gjykatë.

Trupa e Gjykatës kushtetuese zhvilloi seancën e parë në dhomë këshillimi, pa praninë e palëve dhe kishte në fokus kërkesën e Partisë Demokratike per pezullimin e efekteve te këtij ligji deri ne përfundimin e shqyrtimit ne themel.

Ligji për rivlerësimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve u miratua ne seancën e jashtëzakonshme te 30 gushtit vetëm me votat e mazhorancës, pasi opozita kundërshton si antikushtetues disa dispozita të tij.

Në 5 tetor, Partia Demokratike e ankimoi këtë ligj në Gjykatë Kushtetuese duke kërkuar sëpari pezullimin ne tij dhe shpalljen si antikushtetues.

Related Articles

Nje koment

  1. SHBA BE te sjelle urgjentisht NATO ne Tirane dhe te bombardohen familet e anetareve e gjykates kushtetutese dhe deputeteve te PD.te clirohen shqipetaret nga roberia fashiste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button