Politika

Hapet bunkeri antiatomik i diktaturës, Rama: Çudira të vjetra në një pallat në tokë ( Foto)

“Njëzet e pesë vjet pas rënies së Murit të Berlinit dhe 70 vjet pas çlirimit nga pushtuesit, nën kujdesin e Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, z. Edi Rama, çelet për herë të parë për publikun bunkeri anti-bërthamor i nomenklaturës komuniste- një pallat i kyçur në zemrën e një kodre me plot çudira të vjetra e surpriza të reja”, thuhej në lajmërimin e Kryeministrisë për këtë aktivitet.

33-474x355Mësohet se bunkeri është ndërtim pesëkatësh i ndërtuar ku ishin vendosur zyrat dhe banesat e udhëheqësve të lartë komunistë nga ku do të drejtonin dhe vendin gjatë kohës së sulmit të imagjinuar bërthamor.bunkeri është pesë katesh dhe i ndërtuar në atë mënyrë që ti bënte ballë edhe një lufte bërthamore që mund të përfshinte Shqipërinë.

Brenda tij është një shtëpi me hapësira maksimale e përshtatur për diktatorin Hoxha. Gjithashtu një ambient i madh ishte parashikuar për mbledhjet e rëndësishme që do të zhvilloheshin në rast lufte, dhoma qëndrimi për gjeneralët dhe ushtarakët e lartë që do të qëndronin afër Hoxhës, një sallë kinemaje dhe një bar.

bunkeri1

5

2

4

1

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button