Kosova

Koalicioni dorëzon komentet në Kushtetuese

koalicioni-dor-euml-zon-komentet-n-euml-kushtetuese_hdDeputetët e koalicionit LDK-AAK-Nisma pretendojnë se kërkesa e Grupit parlamentar të PDK-së për seancën konstituive të Kuvendit të Kosovës është e pabazuar, dhe se kushtetuesja në ketë rast nuk ka objekt për të shqyrtuar.

Anëtari i Kryesisë së LDK-së, Kujtim Shala pas i ka dorëzuar të martën në Gjykatën Kushtetuese komentet e përbashkëta të deputetëve të këtij koalicion, ka thënë se në komente janë përfshirë argumente për kundërshtuar pretendimet e PDK-së, dhe për të treguar gjendjen faktike në të cilën është mbajtur seanca konstitutive e 17 korrikut të Kuvendit të Kosovës.

“Mendojmë se kërkesa e PDK-së është e pabazuar dhe sipas mendimi tonë Gjykata Kushtetuese në këtë rast nuk ka objekt kushtetuese për trajtim”, ka deklaruar Shala.

Ai ka treguar se këto komente i mbështesin edhe deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje! dhe ata të minoriteteve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button