Maqedonia

Komisioni Evropian do e kritikojë Maqedoninë për gjyqësorin, lirinë e mediave dhe korrupsionin

Komisioni Evropian (KE) pritet që javën e ardhëshme, të mërkurën, të japë rekomandim të kushtëzuar për fillimin e nogociatave për integrimin e Maqedonisë në BE, qeveria e Maqedonisë pas zgjedhjeve do të duhet të përmbush kërkesat dhe të zgjedh problemet e shënuara nga Komisioni Evropian, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Megjithatë, sipas ish-raportuesit për Maqedoni, Richard Hovit, gjatë vizitës së tij të fundit në Shkup, KE-ja do të përdorë një ton më të butë për shkak se vendi është në një periudhë zgjedhore.

Brukseli do e kushtëzojë rekomandimin për fillimin e bisedimeve me zgjedhje të besueshme, të cilat siç tha Johannes Hahn, gjatë vizitës së tij në Shkup, duhet të jenë të përgaditura dhe të zbatuara në mënyrë të përkryer.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button