Kosova

Kosova në konferencën për media dhe demokraci në Pragë

Në Pragë të Çekisë po mbahet konferenca me temë, “Public service media and democracy” ku Kuvendi i Kosovës po përfaqësohet nga kryetarja e Komisionit për Administrate Publike, Qeverisje lokale dhe media, Xhevahire Izmaku dhe Naser Osmani, kryetar i Komisionit për Buxhet dhe Financa.

Në këtë konferencë të organizuar nga Unioni Europian i Transmetuesve (EBU) dhe Council of Europe janë të ftuara edhe përfaqësues të Komisionit të pavarur të medieve dhe Mediumi publik RTK.

Sfidat e mediumeve publike dhe roli i tyre në shoqëri është debat i vazhdueshëm, ku në fund të konferencës pritet të dalin edhe konkluzionet. Kjo ngjarje zhvillohet nga sot deri më 12 nëntor.

Ndryshe në delegacionin Kosovës janë edhe Adnan Merovci, kryetar i Komisionit të Pavarur për Media (KPM), Ismet Behxheti kryetar i Bordit të RTK-së, Mentor Shala Drejtor i përgjithshëm nga RTK-së si dhe Naile Krasniqi kryeshefe e KPM-së.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button