Politika

Marrëdhëniet Shqipëri- Kroaci, Mbreti Zog tre Konsuj Nderi në Kroaci 80 vjet më parë

Studiuesi Valter Gjoni ka zbuluar disa fakte historike mbi marrëdhëniet Shqipëri – Kroaci.

1620886_292529717605320_2697573650286639326_n-350x184Kështu Ambasada e Shqipërisë në Kroaci bëri të ditur se studiuesi Valter Gjoni ka zbuluar se, “80 vjet më parë Mbreti Zog I, duke vlerësuar forcimin e marrëdhënieve me vendet e rajonit, emëroi Konsuj Nderi të Shqipërisë në tre qytete të rëndësishme kroate”:

1. Z. Artur Marić (Mayer), Konsull Nderi në Zagreb (17 gusht 1934)
2. Z. Vicko Millosh, Konsull Nderi në Dubrovnik (tetor 1934)
3. Z. Jerko Bonačić, Konsull Nderi në Split (tetor 1934)

Faktet e mësipërme, thekson ambasada shqiptare në Kroaci, “të cilat u siguruan falë z. Valter Gjoni, janë një dëshmi tjetër mbi rëndësinë historike të marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Kroacisë”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button