Bota

Masakër në Zelandën e Re, ngordhin nga shkaqe misterioze mbi 100 balena

Në Zelandë të Re ka ndodhur një masakër e vërtetë. Rreth 100 balena janë gjetur të ngordhura në breg të detit dhe dhjetëra të tjera janë në rrezik për jetën.

124054899-b9dbc509-83e8-4473-a49f-acb7efe31e89Për tu shpëtuar jetën, me qindra vullnetarë arritën që të shtynin  një pjesë të balenave në ujë, sepse ato nuk mundnin që ta bënin vetë një gjë të tillë.

123455415-550bb7d6-c28a-4765-b3b5-572f7f620f24“ 103 balena kanë ngordhur  dhe ne po përpiqemi që të mbajmë gjallë pjesën tjetër”,-tha zëdhënësi i Departamentit të Konservimit  në Zelandën e Re, Andrew Lamason.

123455479-f2f0fd5b-16d5-45ca-99ff-46705277129eTashmë pritet një baticë tjetër shumë më e madhe, e cila do të ndihmojë vullnetarët që t’i fusin në det balenat e tjera,  që po mbahen gjallë me rroba të njoma.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button