Politika

Meta: Norvegjia, partner i rëndësishëm bashkëpunimi për shqiptarët

Gjatë punimeve të Forumit të 4-t me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Holokaustit, që po zhvillohet këtë javë në Pragë, Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta zhvilloi një takim dypalësh me Presidentin e Parlamentit të Norvegjisë, Olemic Thommessen.

Kryetari-i-Kuvendit-z.-Ilir-Meta-takon-Presidentin-e-Parlamentit-të-Norvegjisë-z.-Olemic-ThommessenKryetari i Kuvendit, Meta duke vlerësuar marrëdhëniet shumë të mira mes Shqipërisë dhe Norvegjisë, veçanërisht në drejtim të fushës së investimeve, shprehu vullnetin për ngritjen e bashkëpunimit dhe shkëmbimeve ndërparlamentare në një stad të ri përmes grupeve të miqësisë, komisioneve parlamentare dhe administratave reciproke.

Meta theksoi se, “Norvegjia është një vend me rëndësi të veçantë për Shqipërinë dhe një model i zhvillimit demokratik dhe të drejtave të njeriut, dhe si e tillë përfaqëson një partner të rëndësishëm bashkëpunimi për shqiptarët, si dhe për të gjithë rajonin ku mbështetja norvegjeze vlerësohet maksimalisht”.

Presidenti i Parlamentit të Norvegjisë, Olemic Thommessen shprehu vullnetin për konkretizimin e mëtejshëm të marrëdhënieve mes dy vendeve dhe ndau bindjen se bashkëpunimi mes dy parlamenteve do t’i shërbejë intensifikimit të tyre, veçanërisht në një Evropë ku solidariteti dhe bashkëpunimi janë më të nevojshme se kurrë.

Në përfundim të takimit, Meta e ftoi Thommessen për një vizitë zyrtare në Tiranë, ftesë e cila u prit me kënaqësi nga pala norvegjeze.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button