Rajoni

Mihail Mikov lideri i ri i Partisë Socialiste

aaa289Mihail Mikov, kryetari në largim i parlamentit bullgar, u zgjodh kryetar Partisë Socialiste Bullgare (PSB) duke zëvendësuar Sergei Stanishevin, i cili dha dorëheqjen. Në favor të Mikovit, 54 vjeç, jurist në profesion dhe ish-ministër i Brendshëm, mori votat e 377 delegatëve në kongresin e radhës të partisë së tij, kundër 333 të tjerëve që votuan për Dragomir Stoinevin, 38 vjeç, ish-ministër i Ekonomisë dhe Energjisë. Stanishev, president i Partisë Socialiste Evropiane (PSE), u dorëhoq pas rezultateve të dobëta në zgjedhjet evropiane.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button