Teknologji

Ndryshon trendi i blerjeve, në rënie tabletët dhe në rritje kompjuterët

Trendi i blerjeve teknologjike ka ndryshuar. Njerëzit i janë kthyer sërish blerjeve të kompjuterave, ndërsa ka rënie të atyre të tabletëve.

Sipas një analize të tregut, blerja e pajisjeve personale dhe mobile, si tablet, smartphone, e-reader, etj., ka një rënie.

Ndërkohë rritja e fuqisë blerëse për kompjutera i dedikohet futjes së sistemit të ri operativ, më të pranishmin në treg, ndërsa tabletët paguajnë për “mbushjen e tregut”.

Sipas Information and Communciation Technology, 2014 regjistron një rënie prej 1.4 %, që është më i ulët se ai i viteve të kaluara. Parashikimet, shpjegon Assinform, janë për një rritje prej 1.1 % në fund të 2015. Kjo falë shenjave pozitive të programeve dhe brezit të ri, me përmbajtje dixhitale dhe publicitet online, shërbimin e cloud computing dhe e-commerce.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button