Libri

Nobelin për Letërsi e fiton këngëtari Bob Dylan

Çmimi ‘Nobel’ për Letërsi sivjet shkoi tek këngëtari i njohur amerikan, Bob Dylan.

Ai njihet si këngëtar, shkrimtar dhe artist.

Artisti i muzikës folk u vlerësua me çmimin Nobel “sepse ka krijuar shprehje të reja poetike brenda traditës muzikore”.

Legjenda e rock-ut, 75 vjeç, lindi në vitin 1941.

Robert Allen Zimmerman (Bob Dylan) e nisi karrierën e tij muzikore në vitin 1959.

Këngët e tij në vitet ’60 u bënë simbol i lëvizjes për të drejtat civile dhe himne kundër luftës

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button