Kosova

Nuk ka azil për qytetarët e Kosovës në Austri

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga priti sot në takim Ministren për Punë të Brendshme të Republikës së Austrisë, Johanna Mikl-Leitner. Jahjaga me ministren Mikl-Leitner biseduan edhe për migrimin ilegal të qytetarëve të Kosovës në vendet e BE-së, konkretisht në Austri, dhe u pajtuan se duhet angazhim i qeverive të të dyja vendeve.

nuk-ka-azil-p-euml-r-qytetar-euml-t-e-kosov-euml-s-n-euml-austri_hdJahjaga theksoi se prioritet për institucionet dhe qytetarët e Republikës së Kosovës është sundimi i rendit dhe ligjit, luftimi i krimit të organizuar e korrupsionit, si dhe zhvillimi ekonomik i vendit.

Ajo theksoi rëndësinë e thellimit të bashkëpunimit dhe vazhdimin e mbështetjes për institucionet e Kosovës në procesin e reformave të nevojshme në rrugën drejt integrimit në Bashkimin Evropian.

Jahjaga tha se qytetarët e Kosovës duhet të kenë perspektivë të qartë evropiane sepse një gjë e tillë është jo vetëm në interes të Kosovës por edhe të rajonit.

Ministrja për Punë të Brendshme e Republikës së Austrisë, Johanna Mikl-Leitner, shprehu gatishmërinë e Qeverisë së Austrisë për të thelluar bashkëpunimin dhe për të vazhduar mbështetjen për institucionet e Kosovës në të gjitha fushat me interes dypalësh.

Ministrja theksoi se qëndrimi i qeverisë së Austrisë është shumë i qartë, Kosova është vend i sigurt dhe nuk ka azil për qytetarët e Kosovës në Austri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button