Bota

Obama kërkon masa shtesë për mbrojtje nga sulmet kibernetike

Presidenti amerikan, Barak Obama, iu ka bërë thirrje udhëheqësve të industrisë së teknologjisë që të ofrojnë më shumë informacione për administratën e tij, në mënyrë që të dihet për sulmet e mundshme kibernetike.

obama-k-euml-rkon-masa-shtes-euml-p-euml-r-mbrojtje-nga-sulmet-kibernetike_hdPërveç me administratën e tij, Obama ka kërkuar që informacionet mbi kërcënimet kibernetike, kompanitë t’i shkëmbejnë edhe mes vete,

Duke folur para drejtuesve të industrisë së teknologjisë në Poli Alto, zemra e Silicon Valley, Obama tha se hapësira kibernetike aktualisht po përballet me tentime të përditshme të sulmeve të hakerëve.

Hapësira kibernetike sipas Obama-s, është një sfidë për sigurinë kombëtare, atë publike si dhe për ekonomik në e SHBA-ve.

Shtëpia e Bardhë ka njoftuar se kompanitë Intel, Apple e Banka e Amerikës u dakroduan për nënshkrimin e një marrëveshje me qëllim të sigurisë kibernetike.

Samiti në Poli Alto është mbajtur në kohën e rritjes së shqetësimeve për sulme kibernetike, e sidomos pas sulmit të hakerëve në kompaninë Sony Pictures me ç’rast ka pasur ekspozim të të dhënave personale për amerikanët.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button