Bota

Padoan: Evropa duhet ta ndërkombëtarizojë juanin

aaa253 Italia do të marrë pjesë aktivisht në procesin e ndërkombëtarizimit të monedhës kineze, juan, deklaroi në Pekin ministri italian i Ekonomisë, Pier Carlo Padoan, gjatë takimit me një grup gazetarësh italianë. ”Nëpërmjet integrimit të mëtejshëm në sistemin evropian financiar, me bashkimin
bankar jemi duke përjetuar një përshpejtim”, theksoi ai. “Unë mendoj se përfitimet e qasjes në tregun ndërkombëtar të juanit, do të merren nëpërmjet një kuadri italian dhe evropian”, shtoi Padoan, gjatë ditës
së dytë të një vizite zyrtare në Kinë. Ministri theksoi se procesi është i lidhur me një sërë hapash përfshirë liberalizimin e lëvizjeve të kapitalit në Kinë që akoma nuk është i kompletuar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button