Teknologji

Pallati në formë luleje që ngrohet nga toka ( Foto )

Projektuesit në Studio 505 e kanë cilësuar si një skulpturë në të cilën mund të jetosh. E vendosur në një liqen artificial në Wujin, në jug të Kinës, ndërtesa ka formën e një luleje të veshur nga petale që hapen dhe mbyllen. Përveç se është frymëzuar nga natyra, “The Lotus Building” nuk harxhon fare burimet natyrore për të shpenzuar energji, për shkakun e vetëm që furnizohet nga toka falë një impianti specifik. Energjia e përdorur prodhohet nga një impiant gjeometrik i bazuar në shfrytëzimin e 2500 shtyllave të vendosura në brendësi të liqenit. Nxehtësia mblidhet nga terreni në të cilën ndodhen shtyllat. Në këtë mënyrë, nxehtësia e tokës që vjen nga brendësia shfrytëzohet gjatë gjithë vitit. Gjatë muajve të ftohtë përdoren disa pompa ngrohje, nxehtësie, ndërsa në periudhat më të nxehta, ftohja kryhet nëpërmjet disa impianteve të instaluara posaçërisht.

lule

C_4_articolo_2057644__ImageGallery__imageGalleryItem_6_image

C_4_articolo_2057644__ImageGallery__imageGalleryItem_1_image

113

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button